דבש קיבוץ ארז





מכוורת קיבוץ ארז, אשר בצפון הנגב, הוקמה בשנת 1950.
אנו ידועים לאורך שנים רבות באיכות הדבש
אשר נארז כפי שהוא נירדה מחלת הדבש.
צוף הפרחים, שהוא חומר הגלם היחיד שממנו מיוצר הדבש, הוא הקובע את טעמו, צבעו, ריחו וסגולותיו של הדבש.
דבש קיבוץ ארז הינו דבש דבורים טבעי הנאסף ממקורות שונים: פרחי שדה, פרחי הדרים, אשלים ואיקליפטוס.
דבש אשלים: דבש הנאסף מחורשות האשלים שבנגב. יש בו מעט מרירות המוסיפה לדבש טעם ייחודי ומעניין.
דבש איקליפטוס: דבש איקליפטוס עשיר בברזל. ברפואה העממית ידוע כמונע הצטננות וכאבי גרון.
כמו כן אנו מוכרים ריבות מעניינות – ליצ’י, תפוחים ותמרים, תפוזים, ממרח זיתי קלמטה וחרוסת (בפסח).
בנוסף שמן זית כתית מעולה.
ספורטאי יוון העתיקה, שנטלו חלק באולימפיאדות, נהגו לאכול דבש כשיגרה, על מנת להגדיל את כוחם ומרצם.
גם כוחו של יהונתן חזר אליו באוכלו דבש (שמואל א’, י”ד).
שלמה המלך החכם באדם המליץ על דבש: “אכול בני דבש, כי טוב” (משלי כ”ד).
למרות היום החורפי, את אביב-פסח 2021 אף אחד לא יעצור. השנה אנו מציעים מוצרים חדשים ואיכותיים – חרוסת וקונפיטורת תפוזים בנוסף לדבש.
מחירי המארזים:
1 – יין אדום קברנה סובניון, שמן זית (750 מל’), חרוסת, קונפיטורת תפוזים וריבת ליצ’י – 125 ₪.
2 – יין אדום קברנה סובניון, שמן זית (750 מל’), חרוסת וטפנד זיתי קלמטה – 115 ₪.
3 – יין אדום קברנה סובניון, שמן זית (250 מל’), חרוסת ודבש (200 גר’) – 85 ₪.
התמונות להמחשה בלבד – ניתן לשלב על פי תקציבכם (המחירים כוללים מע”מ).
מתכון עוגת דבש (שורה ועקנין קיבוץ ארז)
חומרים:
2 ביצים
1 כוס דבש קיבוץ ארז
1/2 כוס שמן
1 כוס מים רותחים
2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
2 כפות קקאו
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית צפורן
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
לערבב בקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתיה, צפורן ואבקת אפיה.
בקערה נוספת לערבב בעזרת מיקסר את החומרים: בצים, דבש, סוכר ושמן.
לאחד את שתי הקערות ולערבב היטב, להוסיף לתערובת כוס מים רותחים ולערבב.
לאפות בחום של 180 מעלות כשעה.
לגוון: אפשר להוסיף אגוזים קצוצים או צימוקים לתערובת היבשה.
בתום האפייה כשהעוגה חמה אפשר לצקת עליה רוטב של 1/4 כוס מים + 1/2 כוס סוכר – לא הכרחי, העוגה רכה וטעמה מעולה גם ללא הרוטב.
בתאבון!