מחלבת בארי



ג: 9:00-17:00 , בחנות לה-מדווש
ד: 9:00-17:00 , בחנות לה-מדווש
ה: 9:00-17:00 , בחנות לה-מדווש
ו: 9:00-14:00 , בחנות לה-מדווש
ש: 9:00-16:00 , בחנות לה-מדווש
הגבינות נמכרות במזנון לה מדווש
לא ניתן לערוך סיורים במחלבה / המחלבה לא מייצרת סלי פיקניק
המחלבת בארי נמצאת בקיבוץ בארי ובעלת ותק של 19 שנים בייצור גבינות מחלב בקר ללא שום תוספות, תוך דגש על שיתוף פעולה עם חקלאים ויצרנים מהאזור שמספרים את הסיפור המקומי.
גבינות זה עולם ומלואו. כאן המקום האידיאלי בו אפשר לשתף פעולה עם הטבע. חומר הגלם, החלב, שהוא תוצר של הסביבה בה אני חי ומושפע מהאדמה, מהמזון שבעל החיים אוכל, ומזג האוויר המקומי. לתוך זה אני יוצק את הטעמים שלי שאני בוחר על ידי שליטה בסוג הבקטריות, תהליך הגיבון ואופן יישון הגבינות. אני מאמין בתהליכים איטיים שמאפשרים לי גם ליהנות מהדרך וגם להשפיע על התוצאה הסופית, הרמוניה מושלמת מבחינתי.
החלב לגבינות מגיע מ"רפת נגב" הנמצאת במרחבי הנגב המערבי. הפרות נהנות מאויר צח ומרפתות מרווחות ללא רעש סביבתי ולחץ, ומספקות חלב עשיר בטעם וארומה.
מזג האוויר בנגב מאופיין בימים חמים ולילות קרים המעניקים לחלב את אופיו המיוחד. גבינות הפרימיום מיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים תוך שימת דגש על אפיון האזור ומיצוי התכונות והטעמים הייחודיים אל תוך הגבינות.
הגבינות מתיישנות חודשים ארוכים בחדרי הבחלה מיוחדים בעלי טמפרטורה ולחות המאפשרים להן לפתח את הטעם המיוחד והאופייני לכל אחת מהן, בשילוב עם תכונות החלב ואופי האזור.
הגבינות בכשרות של מועצה אזורית מרחבים.
סחף (נחל סחף המקומי) – גבינה קשה מסוג מנצ'גו. קליפת הגבינה מצופה בשמן זית והיא מיושנת בין 6 חודשים לשנה. בנוסף ישנה גבינת סחף ביין.
לגבינה מרקם קשה וטעמה עז. מתאימה לפלטות גבינה, כתוספת לצד שתייה חריפה, או בתוך מאפים ומצוינת לגירוד על פסטה. זוכת מדליית זהב בקטגורית גבינות ספרדיות בתחרות גבינה 2009.
בשור (נחל בשור המקומי) – גבינת עובש כחול. הגבינה מיושנת למשך 3-6 חודשים ומפתחת עורקים כחולים המעניקים לגבינה חריפות עדינה. מתאים לפלטות גבינה, לסלטים של עלים ירוקים, ונהדרת כליווי פירות או שתייה חריפה. זוכת מדליית כסף בקטגורית גבינות כחולות בתחרות גבינה 2009.
גררית (נחל גרר המקומי) – גבינה חצי קשה מסוג גאודה. הגבינה מתיישנת כ- 5 חודשים לפני השיווק. מיוצרות גם גררית כמון וגררית עשבי תיבול. מתאים לאירוח על מגש גבינות, לכריכים ולהקרמה על מאפים. זוכת מדליית ארד בקטגורית גבינות עולם בתחרות הגבינה הישראלית 2009.
אשכול (המועצה המקומית) – גבינה חצי קשה מסוג אמנטל. הגבינה מיושנת למשך 3-4 חודשים ובתקופה זו היא מפתחת את החורים האופייניים לה. לגבינה טעם מעודן עם מתיקות אגוזית. מתאים לטוסטים וכריכים.
כלנית (הפרח המקומי) – גבינה מסוג קממבר. לגבינה עובש לבן עדין וקטיפתי על הקליפה הגורם לתוך הגבינה להבשיל ולקבל מרקם קרמי רך ועדין.
קמה גבינה חצי קשה בעלת טעם חלבי עם ארומה של פירות. לגבינה מרקם מעט אלסטי וקליפה שטופה בעלת צבע אדמדם. מתאימה להגשה שולחנית ותוספת לתבשילים
מדבר גבינה קשה בסגנון אלפיני. מיושנת 6-8 חודשים